Thijs Trompert


Onze Stier is terug!

Nog groter, onverwoestbaar en voor 'eeuwig' staat Onze Stier sinds 27 maart weer op zijn plek op de rotonde.

Het videoverslag van het Stierenbal is nu beschikbaar!
Bekijk hier de uitzendingOnze Stier Onze Stier Onze Stier

Bekijk hier alle foto's van Onze Stier en het Stierenbal.

Thijs Trompert (1980) studeerde beeldhouwen aan de kunstacademie in Kampen. Hij is lid van Pulchri Studio in Den Haag en had daar in 2005 een solo-expositie. Regelmatig is er werk van hem te zien in Amersfoort, waar hij woont en werkt. Hij nam onder meer deel aan het Pornofestival en het Paradijsproject. Door de vele uitingen van betrokkenheid door Amersfoorters was Thijs Trompert super gemotiveerd om een nieuwe stier te bouwen.

Op vrijdag 25 mei 2007 onthulde burgemeester Albertine van Vliet-Kuiper van Amersfoort een kunstwerk van beeldend kunstenaar Thijs Trompert. Dit kunstwerk, een beeldbank, staat aan de Grote Koppel ter hoogte van het toekomstig Eemplein, aan de overzijde van het water.

 

Op 31 augustus 2008 vond in Skatepark Vathorst de uitreiking plaats van de King of The Road trofee 2008. Het winnende team kreeg de Trofee KOTR 2008, die ontworpen is door de Amersfoortse kunstenaar Thijs Trompert.

Thijs Trompert is niet het type kunstenaar dat werk maakt voor afgeschermde kamertjes in musea. Zijn werk hoort thuis in de openbare ruimte. Of beter nog: in de open lucht. Daar is de zichtbaarheid groter voor mensen. De succesvolle en veelbelovende kunstenaar heeft zijn eigen visie: ‘Ik wens mij niet te beperken in mijn materiaalgebruik, dit zou mijn ontwikkeling als kunstenaar remmen. Er zijn uitgelezen materialen om mee te schetsen en anderen zijn beter voor conclusies. Het werk ontstaat vanuit het materiaal, of de materiaalkeuze ontstaat vanuit het werk.’